Geschiedenis: Algemene info

Gezellig tafelen in een exclusieve sfeer

De Abdij Ter Doest speelde een belangrijke rol in Vlaanderen van de 12de tot de 16de eeuw, niet alleen op religieus maar ook op economisch gebied. Deze cisterciënzerabdij beschikte over uitgestrekte landerijen en stond bekend voor haar rijke collectie kunstschatten en verluchte manuscripten. Naast de vele monniken en abten verbleven hier ook tal van lekenbroeders. Eén van hen was de legendarische Willem van Saeftinge, die vooral naam verwierf door zijn deelname aan de Guldensporenslag in 1302 en op latere leeftijd nog op kruisvaart vertrok.

Ter Doest is een unieke historische locatie. In deze oase van rust, te midden van het weidse polderlandschap, wacht u een authentieke 17de-eeuwse hoeve met een stijlvol restaurant en een ruim terras. Vanuit Hof Ter Doest hebt u bovendien een prachtig uitzicht op de monumentale 13de-eeuwse abdijschuur, een van de oudste gebouwen van de gotische bouwkunst in onze gewesten.
Voor kleine en grote gezelschappen

Hof Ter Doest biedt plaats aan ca. 250 gasten. Het restaurant wordt gerund door de familie Dendooven, nu al de 2de generatie. Intieme etentjes, lunches en zakendiners, bedrijfsfeesten, seminaries, recepties of huwelijksfeesten… Alles kan! Peter, Geert, Bart, Johan en David Dendooven ontvangen u met stijl en klasse, in de beste Vlaamse traditie.
Heerlijk genieten in het witte dorp

Lissewege is een idyllisch polderdorp op een boogscheut van de kust en amper enkele kilometers van Brugge. Het dorp ligt aan het Boudewijnkanaal en het Lisseweegs Vaartje, te midden van een rustgevende natuur.

In Hof Ter Doest vindt u meer informatie: boeken met de complete geschiedenis van Lissewege en de Abdij Ter Doest, foto’s, prentkaarten, plannetjes van het wandelpad en info over de Beeldenroute.

bekijk hier de foto's
Gesloten op maandagavond en dinsdag.
Gesloten van vrijdag 28/09/2018 t.e.m. vrijdag 05/10/2018. Terug open op zaterdag 06/10/2018.